Ce ne facem cu dihotomia Reiki – Religie (Biserica)?

Dihotomia Reiki-ReligiePai, nimic! Ce mai poti spune cand preotii (unii dintre ei) ne considera vrajitori care lucreaza cu “vrajmasul”, iar definitia medicului psihiatru este: “Reiki-stul este un bolnav psihotic care are convingerea ca ii “curge” Lumina din palme“? Treaba se schimba insa cand “taica popa” nu poate sa ia nici macar o durere de masea si vine o “copilita” cu gradul 1 de Reiki Traditional si in 3 minute rezolva problema – ia durerea cu mainile.

Reiki-ul japonez traditional, descoperit de doctorul Mikao Usui, nu are nicio opreliste vis-a-vis de credintele oamenilor. Poti face Reiki si in biserica, in timpul slujbei, si in afara ei. Energia Universala a Vietii este de fapt un spectru particular de frecvente ale Luminii Necreate a Sfantului Duh!

Sietemele moderne – Karuna, Shamballa, integreaza profund Reiki-ul in Egregorul Crstin si-l adapteaza la frecventele practicantului ortodox, catolic sau reformat, ale baptistului, penticostalului si ale altor sectanti crestini. Deci, in opina mea, dihotomia Reiki-Religie este una falsa, inventata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imagine cod de securitate

*