Relatiile moderne de cuplu – un balamuc? (Partea a II-a)

Relatiile de cuplu, trecut si prezentDe ce este atat de complicat? De ce sunt multe femei tinere, frumoase, destepte, scolite si independente singure, in vesnice cautari si eterne esecuri? De ce sunt multe femei tinere, frumoase, destepte, scolite si independente divortate, cu copii, dupa putini ani de casnicie? De ce miile de doamne si domnisoare care urmeaza seminarii si cursuri de spiritualitate sunt nelipsite atunci cand temele se refera la relatii, cautarea partenerului, a sufletului pereche, la vindecarea emotionala etc.?

Pentru ca avem un balamuc de premize care se amesteca unele cu altele. Aceste premize reprezinta programe puternice, ce determina energetica si spiritualitatea cuplului, de la alegerea partenerului si pana la decesul sau, fie din cauze naturale, fie din cauza de divort. Programele sunt diferite pentru femei si barbati, Yin si Yang. Ele pot fi benefice pentru relatie sau o pot submina si distruge. Care sunt acestea?

1. Premiza ancestrala a speciei

2. Premiza sexuala

3. Premiza social-culturala

4. Premiza familiala

5. Premiza spirituala

6. Premiza karmica

  1. Premiza ancestrala

Este cea mai veche, mai veche decat specia Homo Sapiens, si este generata in ADN-ul nostru. Reprezinta programul de alegere a partenerului ideal, furnizorul genelor perfecte pentru viitorii puiuti, furnizor de resurse-hrana, furnizor de siguranta fizica si protectie atunci cand femeia este vulnerabila, pe parcursul sarcinii si/sau cand ingrijeste de nou-nascuti.

(Facem o intelegere, bine? Vorbesc doar despre programele feminine, pentru ca voi, dragutele doamne si domnisoare, ne alegeti. Noi suntem, intr-un fel ciudat, partea pasiva. De fapt, noi barbatii spunem DA sau NU.)

Ei bine, pe scurt si anecdotic, povestea suna cam asa:

Timpul: 150.000 de ani inaintea erei noastre

Locatia: Africa de Nord, savana

Personaje: Ea, tanara nubila apta de “maritis”; ei, vanatorii tribului.

Scenariul: Tanara va fi atrasa inexorabil de barbatul cel mai puternic, rapid, agresiv si paros al tribului.

De ce si cum evolueaza aceste calitati? Puternic inseamna musculos si sanatos – acesta poate sa ofere securitate si protectie impotriva fiarelor salbatice si a altor barbati. Rapid sau iute inseamna ca alearga mai repede decat altii si va vana mai mult, deci asigura resurse de hrana. Agresiv, paros inseamna mult testosteron, de dorit intr-un mediu primejdios, de tipul “care pe care”. Subliminal, un “mascul” cu asemenea caracteristici transmite ideea unor gene bune, pentru ca puiutii sa fie viabili si sanatosi.

Nu-i asa ca putem accepta faptul ca criteriile de alegere ale tinerei “salbatice” sa fie fesele, picioarele si mainile barbatului? Da, cu un zambet condescendent, de la inaltimea spoielii oastre de civilizatie, dublata de indoctrinarea cultural-religioasa. Dar, oare, s-a schimbat ceva? NU, nu s-a schimbat, si este foarte bine, astfel am fi disparut de mult ca specie. Slava Domnului, atunci cand alegeti, doamnelor, cu chakra a doua, a treia si cu subconstientul, atunci cand va simtiti creuzetul fierbinte si fluturi in stomac, inseamna ca, printre altele, va uitati la fesele, picioarele si mainile flacaului care v-a atras atentia. Dupa asta urmeaza ochii, fata, hainele, masina, job-ul, familia, prietenii, bobby-urile, scoala, biserica etc…., dar acestea reprezinta alta si alte premize ale relatiei de cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imagine cod de securitate

*