Din putul gandirii: Creationism

Big BangMa uit la Discovery Science. Oamenii de stiinta au descoperit, calculat si anuntat oficial nu numai ca Universul a aparut acum aproape 14 miliarde de ani (ultima estimare) din NIMIC, dar mai si lipseste 98% din el. Adica, doar 2% din Energia Creationista a Big Bang-ului se regaseste sub forma de galaxii (vreo 200 de miliarde “fisate”), sori, planete, asteroizi, comete etc. Restul nu este nici perceptibil, nici masurabil direct, ci doar demonstrabil prin matematica si mai ales prin analizacomportamentala” a Universului cunoscut – un fel de psihanaliza astrala.

Ma tulbura putin! Timp de o luna, ma duc din nou la scoala: recitesc mai atent Vedele, Bhagavad Gita, Upanishadele, Popol Vuh, Biblia, intru mai profund in lumea bizara a fizicii cuantice si… Evrika! Totul este deja scris si explicat (nu chiar totul – fizica cuantica mai are multe de descoperit). Adica, mai pe sleau, “sta scris” ca nasterea Universului, fiintarea lui si apoi moartea, disparitia constituie de fapt un ciclu respirator complet al lui Brahma, Dumnezeu, Tao, Unicul.

Deci, Dumnezeu expira si creeaza din emanatiile Lui Universul (sunt teorii bine fondate care vorbesc de Multiversuri, adica de mai multe Universuri paralele). Aceasta “golire de Sine”, aceasta transmutare, alchimizare dureaza foarte, foarte multi ani terestri (de fapt, habar nu avem cati). In acest timp, de neinteles rational de catre noi, cei care ne raportam curgerea vietii la un banal ticait numit “secunda” (unitatea de masura omeneasca), miliarde de galaxii, triliarde de sori, cu milioanele de miliarde de planete se nasc, traiesc si mor in cicluri aparent bezmetice, fara sens pentru noi, Homo Sapiens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imagine cod de securitate

*