Despre samanism

SamanAcum cateva sute de mii de ani, am aparut noi, Homo Sapiens. Inalti, firavi fizic, paream o prada facila, o greseala genetica, cum au mai fost si altele de-a lungul istoriei zoo a Terrei. Aveam insa o “dotare” noua – un strat de creier numit neocortex, cel mai performant computer din natura. La inceputurile aventurii noastre, grupati in triburi, eram bine-nteles in continuare dependenti de abilitatile de a supravietui in salbaticie, de a evita pericolele de moarte ale fiarelor, de a gasi rapid si suficient vanat. Problema era ca, odata cu cadoul ratiunii, al structurii biosice, am pierdut in masa conectarea subtila la ritmurile naturii, asa-numitul “simt al junglei”.

In fiecare grupare de oameni insa, exista un individ care nu pierduse aceste abilitati, care stia secretele plantelor de leac, putea sa se “incarce” cu energia vitala a Pamantului si sa o transmita in flux continuu sau in cuante bolnavului. Samanul, caci acesta este numele generic al acestui individ, folosea o gama de tehnici pentru a se putea conecta la energiile subtile telurice, la elementalii Pamantului, la entitatile raspunzatoare de natura: substante psihotrope, halucinogene (canabis, tutun, ayahuasca, peyote etc.), sunete cu frecvente armonice cu chakra din care activa stringul energetic (tamburina, clopotei, tobe etc.), dansuri rituale. In timpul acesta, vanatorii care urmau sa plece in expeditie stateau in cerc in jurul focului, fiind incetul cu incetul “cuprinsi”, integrati in biocampurile extinse enorm ale vraciului. Obtineau astfel, pentru o perioada de timp limitata, capacitatea pierduta de comunicare cu natura, cu fiarele, cu vanatul cautat. Astfel “interfatati”, expeditiile lor de vanatoare aveau succes, gaseau fara gres turma de gazele desemnata de entitatile coordonatoare.

VraciSamanul era, de asemenea, si doctorul satului; intra in transa si afla astfel care trebuie sa fie leacul. Stia si aplica proceduri energetice de curatare PSI a pacientului, putea sa aiba acces la sinele, Kundalini, subconstientul suferindului, avand astfel capacitatea de a sterge sau adauga programe subliminale. Samanul reusea sa calatoreasca in astral, in duh, intrand cu o parte din SN-ul sau in structurile unui animal (de obicei un vultur) si vazand astfel tot ceea ce vedea acela. In anumite cazuri, vraci cu calitati si merite deosebite reuseau chiar sa influenteze vremea, atenuand efectele furtunilor sau grabind venirea ploilor.

La un moment dat, istoria omenirii se schimba fundamental, atunci cand incepe cultivarea cerealelor. Apar primele aglomerari, primele orase, barbatii nu mai sunt obligati sa plece in expeditii de vanatoare extenuante, stau si lenevesc acasa, cu energie in exces. Samanul, ramas fara obiectul muncii, se transforma incet-incet in vrajitor, in mag. Cu capacitatile si antrenamentele sale psi, lucreaza acum, contra unei plati, in favoarea clientilor care doresc ba o femeie, ba sa moara vitele concurentei, ba chiar sa moara insasi concurenta. Samanul intra astfel in rezonante profund negative si atunci spiritele care il ajutau inainte sa restabileasca comuniunea cu Maica Geea il parasesc, locul lor fiind luat “cu succes” de membri ai faunei din Astralul inferior al Pamantului, din anticeruri chiar. A nu se intelege, va rog, ca tehnicile samanice sunt malefice a priori. Nici vorba de asa ceva. Doar ca energiile de lucru au fost si sunt, in samanismul veritabil, cele telurice. Este ca si cu oceanul: nu este vina oceanului ca in el vietuiesc si rechini periculosi.

Exista samanismul modern, facut, dupa niste cursuri si initieri, in citadele de beton, in orase, eventual la zeci de metri deasupra solului. Judecati si dumneavoastra calm, nepartinitor, ce contact cu Natura, cu elementalii, cu spiritele Maicii Geea mai poti avea in aceste conditii. Daca, in urma invocatiilor, acestea nu pot sa se “prezinte” la treaba, pentru ca nu au cum sa strabata betoanele si otelurile cladirilor noastre, este posibil sa raspunda bine-mersi la apel alte entitati, gri, negrute sau negre de-a binelea; si-atunci sa te tii eficienta terapeutica! De asemenea, energetica omului modern are alte pattern-uri, alte tipare, alte necesitati; are alta patologie, nivelul vibrational a crescut enorm doar in ultimii 20 de ani, iar necesitatile noastre sunt de a fi conectati la energii subtile din Ceruri. Nu sunt deloc impotriva samanismului, poate fi o cale spirituala, dar atentie mare unde duce acest drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imagine cod de securitate

*