Imagistica – Autocontrol. Silva. Kombat Ki.

ImagisticaA ne imagina! Ce? Orice, pe oricine, oricand, oriunde. De ce? Pentru ca suntem oameni si aceasta este prerogativa divina din noi, acesta este Logosul, Proiectul; pentru ca imaginatia este unealta – sau arma, cea mai puternica a omenirii. Absolut tot ce am creat, de-a lungul scurtei noastre istorii, totul, in amanunt, a existat initial in minte, pe ecranul mental, vazut cu ochii mintii. Din minte a trecut incet in Materie, mai intai sub forma de Plan, Desen, Schita – fie pe o tava cu nisip, fie pe o planseta, fie pe un monitor, iar apoi gandul a prins forma fizica, devenind Forma-Gand si condensandu-se in final sageata, tamburina samanica, piramida, turnurile gemene, Porsche, icoana, templu, biserica etc. Proiectam cu precadere viitorul, insa functioneaza perfect si cu trecutul – sa ne imaginam “cum ar fi fost daca… ”. De cateva ori am folosit in terapie modificarea trecutului (sub forma de plan modificat, bine-nteles) si am constatat pe propria-mi piele ca actiunea in trecut este mult mai dificila si mai costisitoare energetic decat proiectarea viitorului, asta deoarece trecutul este densificat, “batut in cuie”, pe cand viitorul are multiple variante, dar ramane totusi “tabula rasa” pana in momentul in care devine prezent, acum. Imi vine in minte o zicala formidabila, care ne clarifica simplu magia legaturii dintre trecut si viitor: “Astazi este ziua de maine de care te-ai temut ieri”.

SilvaLa noi in tara avem la indemana trei scoli principale care se bazeaza pe imagistica in Astral: Autocontrolul – creat de Dan Seracu, dar care a inceput sa se piarda dupa decesul maestrului, Metoda Silva – care ofera cursuri elaborate excelente, si, mai prohibitive, dar pe buna dreptate, cursurile practice super-eficiente de Kombat Ki in Astral ale doctorului Argesanu. Principiile sunt aceleasi, difera metodica predarii, tehnicile din Astral, armele si scopul. Primul element in comun al celor trei scoli este ecranul mental: cu ochii inchisi (la inceput – maestrii pot sta cu ochii deschisi, doar privirea este defocalizata), ridicati cam la 20° deasupra orizontului, pentru a facilita mentinerea starii Alfa, se proiecteaza pe acest ecran imaginar corpul pacientului, cu toate disfunctiile sale (ficat marit, tiroida hipotrofiata, plaman incarcat cu lichid, rinichi cu calculi renali etc.). Se fixeaza aceasta imagine timp de 2-3 minute, iar apoi se deplaseaza spre stanga si se imagineaza, vizualizand, “reparatia” organului bolnav. Se face acest lucru timp de 10-12 minute. Se deplaseaza din nou spre stanga imaginea si se vizualizeaza pacientul in forma maxima, sanatos, frumos, tanar – totul timp de 1 minut.

AutocontrolAceasta este o prezentare clasica a Metodei Silva. Autocontrolul lui Dan Seracu adauga actiunea directa a terapeutului ca si canal pentru Lumina. Prin palma nedominanta (stanga la cei mai multi), rotita usor levogir, miscand incet din degete, acesta primeste Lumina (Necreata a Sfantului Duh), pe care o transmite pacientului, rotind levogir palma dominanta. Se intampla asa: imaginea proiectata pe ecranul mental, cea cu insanatosirea organului bolnav, este curatata, energizata, soft-ul de functionare devirusat, matricea organului devenind cea originara. Astfel, “caderea in materie”, manifestarea in aceasta realitate – realitatea sanatatii, se petrece mai repede.

Kombat Ki este o sursa de tehnici de imagistica si reprezinta, dintr-un punct de vedere, opusul terapiei in Astral, in sensul ca, folosind aceleasi “unelte” ale Luminii, in loc sa se urmareasca insanatosirea unui organ sau a intregii structuri fizice a pacientului, se doreste la propriu “imbolnavirea”. De ce ar face asa ceva un slujitor al Luminii? Pentru ca, uneori, lupta nu poate fi evitata. Maestrul Argesanu graieste clar la fiecare seminar: “Daca vreti sa faceti terapie pentru bolile obtinute karmic sau din cauza pacatelor din viata aceasta, nu aveti nevoie sa stiti Kombat Ki; daca insa intrati in contact cu somatizari produse prin magie-vrajitorie, trebuie sa stiti sa luptati in Astral.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imagine cod de securitate

*