Scurt eseu despre MAGIE

MagieFara definitii pompoase (de neinteles), fara istoriografie, fara clasificari, fara echivoc – tot ce nu este NE-MAGIE este MAGIE. Deci, punand carul inaintea boilor, definim NE-MAGIA ca fiind Universul 3D, cu legile macroscopice atat de bine decelate de toate ramurile stiintei. Viata majoritatii covarsitoare a omenirii se balaceste in Ne-MAGIE. Exemple triviale: mancarea de la supermarket este Ne-Magie, job-ul banos la corporatii este Ne-Magie, sexul cu descarcare este Ne-Magie, turismul all-inclusive cu turma este Ne-Magie.

Totusi, inconjurati de trivialitate, materialism, dogmatism, …, autism, sta in puterea noastra sa schimbam TOTUL. Este simplu: anulam prefixul “NE”! Daca mintea, simtirea si sufletul ne devin magice, schimbam polaritatea vietii noastre fara efort. Deci, schimbarea este in noi insine; calatoria este intotdeauna interioara. Este un Act de Intentie, Vointa si Initiere. Este ca un salt evolutiv in… preistorie. Da, fiindca in preistorie, cu neocortexul ne-format, mai bine zis ne-formatat, ne-conditionat, proaspatul succes genetic Homo Sapiens avea inca in functiune epifiza, contactul direct cu lumile nevazute, cu fiintele fara trup, cu energiile subtile, cu duhurile, cu zeii.

Pe tot parcursul istoriei noastre multimilenare, am fost obsedati permanent de regasirea conectarii pierdute. Unii dintre noi, in fiecare tara, in fiecare generatie, am reusit. Caile au fost trei: calea ascetului, calea yoghinului si cea a calugarului. Toate presupuneau retragerea din viata cotidiana, renuntarea, claustrarea. Si totusi, exista si o a patra cale, in care, platindu-ne facturile la intretinere, aprovizionandu-ne cu E-uri de la pravalie, dand “Cezarului ce-i al Cezarului”, in acelasi timp, traind in irealitatea imediata, Ii dam si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Cum facem asta? Avem nevoie de invatatura, de cunoastere, de initieri, de practica, de confirmari.

Acum cateva luni, la propunerea unui tanar reikist aradean, am tinut o miniconferinta-dezbatere cu tema: “Cei trei R – Religia, Reiki, Radiestezia, trei cai de elevare spirituala”, de traire magica. “R”-ul de la Reiki cuprinde, de fapt, toate sistemele care lucreaza cu Energia Universala a Vietii, cu CHI, care folosesc palmele si simbolurile. “R”-ul de la Radiestezie se refera de fapt la Inforenergetica si Radiestezie, stiinta de granita de inspiratie hristica. Avem deci la indemana “scoli de magie” pentru toate gusturile. Ideal este, pentru cei deschisi la minte si suflet (de altfel, doar acestia reusesc sa “faca saltul”), sa se mearga concomitent pe cele 3 cai, deoarece acestea sunt complementare. Din pacate, majotitatea preotilor si multi adepti ai celorlalte doua cai nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.

2 Responses to Scurt eseu despre MAGIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Imagine cod de securitate

*