ASCENSION REIKI

Ascension ReikiIstoric

Acest sistem modern de Reiki a aparut in luna decembrie a anului 2000, fiind promovat de Maestrul american de Reiki Jayson Suttkus. Sistemul s-a dezvoltat dupa o perioada de incercari, practica si cercetari de peste 25 de ani. In Ascension Reiki toate lucrurile sunt clare, logice, inteligibile, transparente, la fel ca un cristal pur. Nimic nu este fortat, totul decurge printr-o inlantuire a evenimentelor care poate fi comparata cu un vals al sufletului.

Ce este

Ascension Reiki inseamna Ascensiunea Iubirii catre Sursa sa cea mai inalta – Dumnezeu, este efectul individual al fiecarui practician, elev sau Maestru de a ajunge la nivelul Iubirii Divine. Ascension Reiki reprezinta, la aceasta ora, unul dintre cele mai evoluate sisteme de elevare spirituala si vindecare din lume.

Sursele ezoterice ale sistemului provin din Invataturile Maestrilor Ascendenti, cuprinse in scrierile sfinte: Biblia, Bhagavad Gita, Evangheliile Eseniene, Invataturile lui Buddha, Upanisadele, Tao Te Ching, Yoga Sutras, Vedele.

In ce consta unicitatea sistemului

Sistemul Ascension Reiki este structurat pe 9 grade. La primele 3 grade, se abordeaza chakrele personale 1-7, iar Initierile au loc in Antahkarana. Urmatoarele grade (4-9) abordeaza chakrele 8-13, iar Initierile se fac pe fiecare chakra superioara.

Toate Initierile sunt YIN-YANG, adica se initiaza ambele laturi – feminina si masculina, ale elevului. Exista doua tipuri de initieri

a) Ale Maestrului – reprezinta partea umana a Initierii;

b) ale lui Iisus si ale Maestrilor Ascendenti – reprezinta partea spirituala a Initierii.

Sistemul Ascension Reiki are 13 simboluri proprii, fiecare fiind in corespondenta cu una din chakrele 1-13.

Nivele si Acordaje in Ascension Reiki

Ascension Reiki se preda in 9 niveluri distincte:

Primul Nivel, denumit “Vederea Corecta”, va conecta direct, nemijlocit practicantul cu Sursa de Energie Reiki, ceea ce va permite manifestarea acesteia prin inlaturarea Ego-ului. Acordajele se adreseaza corpului fizic.

Al doilea nivel, denumit “Cheile Imparatiei”, contine 7 simboluri – 7 chei stravechi, consemnate in Akasha si transmise din vremuri imemoriale pana in zilele noastre. Aceste simboluri au reprezentari grafice nemaiintalnite in niciun alt sistem Reiki. Fiecare simbol are doua nivele de perceptie, legaturi cu Maestrii Ascendenti, dar si cu diferite glande endocrine. Acordajele se adreseaza corpului mental.

Nivelul al treilea, denumit “Limbajul Universal”, reprezinta primul pas in intelegerea Universului. Se realizeaza un acordaj pentru corpul emotional, permitand studentului sa lucreze cu Ascension Reiki la nivelul Constientului si Subconstientului Universal. Pe langa acest acordaj, va mai fi facuta o initiere pentru corpul astral, pregatind astfel nivelele urmatoare. Se invata Rugaciunea si Respiratia Elohimilor.

Nivelul 4 – “In Inima Creatiei”, permite practicantului inceperea ascensionarii catre Sursa – Dumnezeu, deschizand, prin Initiere, prima chakra transcendenta, chakra a 8-a. Se analizeaza fiecare dintre cele 7 simboluri, patrunzandu-se in profunzimea ezoterica a cunoasterii aferente. Se invata al 8-lea simbol Ascension Reiki.

Nivelul 5 este denumit “Constienta Superioara”. “Pentru cei a caror minte este bine inradacinata in cele Sapte Elemente ale Cunoastreii, care fara sa se agate de nimic se bucura de libertatea fata de atasamente, ale caror pofte au fost invinse si sunt plini de Lumina, ei cuceresc Nirvana chiar in aceasta lume.” La acest nivel se analizeaza Teoria caracterelor tipice psihologice, zonele si punctele reflexe, se aprofundeaza paralela dintre Crestinism si Budism in ceea ce priveste initierile de tip YIN-YANG. Se primeste simbolul al 9-lea.

Nivelul 6 – “Respiratia Eterna”, se axeaza exclusiv pe trei tehnici speciale de respiratie: Respiratia Elohimilor, Respiratia lui Yasodhara si Buddha, Respiratia lui Uma si Brahman. Se primeste cel de-al 10-lea simbol.

Nivelul 7 este intitulat “Cunoasterea cea mai tainica”. La acest nivel se invata despre procedurile de acordaje YIN-YANG. Se face Initierea pe nivelul 7, Initierea Maestrilor Ascendenti si Ungerea celor sapte spirite (Botezul Elohimilor). Cel de-al 7-lea nivel este extrem de profund si reprezinta un punct de turnura pe Calea predarii acestui sistem. Se primeste cel de-al 11-lea simbol Ascension Reiki.

La nivelul 8 – “Iubirea Neconditionata”, se invata Botezul Apei si Spiritului si se primeste Acordajul pentru gradul 8, impreuna cu simbolul al 12-lea.

Nivelul 9 – “Nivelul Mistic”, este cel mai inalt din Ascension Reiki, in care se primesc algoritmii mistici ai fiecaruia din cele 13 simboluri Ascension Reiki. Se invata rugaciunile: hindusa, budista, jainista, musulmana, Sikh, Bahai, sintoista, africana, amerindiana, zoroastriana, ebraica si crestina – pentru PACE. Se primeste cel de-al 13-lea simbol al sistemului si inca 3 simboluri suplimentare.

Structura de predare a sistemului Ascension Reiki

Sistemul se preda in 4 cursuri distincte:

Cursul 1: Se predau primele 3 grade si se invata initierile pentru acestea. La finalul cursului, practicantul devine Maestru Ascension Reiki de gradul 3, putand sa initieze la randul sau primele 3 grade. Durata cursului este de 8-12 ore.

Cursul 2: Se predau nivelele 4, 5 si 6. Se invata initierile, la final practicantul devenind Maestru Ascension Reiki de gradul 6. Durata cursului este de 8 ore.

Cursul 3: Se predau nivelele 7 si 8, practicantul devenind Maestru Ascension Reiki de gradul 8. Durata cursului este de 4-5 ore.

Cursul 4: Nivelul mistic al sistemului Ascension Reiki, cel de-al 9-lea, reprezinta un salt cuantic al constiintei, care trebuie asumat de fiecare Maestru de gradul 8. Se poate aborda acest nivel doar dupa un timp minim de 3 luni de practica aprofundata de la obtinerea Nivelului 8 al Maestriei Ascension Reiki. Durata cursului este de 6 ore.

Nota: Sistemul Ascension Reiki se adreseaza doar Maestrilor Reiki in unul din sistemele Usui, Karuna, Gendai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Imagine cod de securitate

*