Initierile sacre Melchisedec

Ordinul lui MelchisedecOrdinul lui Melchisedec reprezinta un grup al Inteligentelor Universale, aflat sub obladuirea Creatorului Divin, care administreaza “Darurile lui Shekinah” – Darurile Duhului Sfant. Acest grup ajuta civilizatia umana sa evolueze pe doua cai diferite:

a) prin realizarea schimbarilor de constiinta;

b) prin impliniri reale in lumea fizica.

Toti initiatii din Ordinul lui Melchisedec sunt Fii ai Luminii, care lucreaza la aplicarea adevarurilor lui Dumnezeu. Ordinul este Preotia Hirotonisita dinaintea Dumnezeului Universal. Melchisedec, “vesnicul Stapan al Luminii”, este raspunzator penstru intreaga organizare a Lumilor Divine, inclusiv a Pamantului, pentru trecerea sa intr-o noua Era de evolutie planetara.

Surse antice care atesta Ordinul si Preotia lui Melchisedec

In Biblie, Melchisedec este numit “Regele Dreptatii”, “Regele Salemului” (numele vechi al Ierusalimului) si “Preot al lui Dumnezeu cel Preainalt”. Dionisie l-a numit “cel mai iubit ierarh al lui Dumnezeu”. Tertullian spune ca Melchisedec este o virtute cereasca a marii mile care face pentru virtutile si Ingerii din cer ceea ce face Hristos pentru oameni.

Melchisedec a fost primul om-preot care a facut Impartasania cu paine si vin (a se vedea Facerea 14: 18-20 – “Iar Melhisedec, regele Salemului, i-a adus paine si vin.”).

Comments are closed.