Curs-workshop Vindecarea Inimii

Vindecarea inimiiUn curs-workshop unic, ce va va ajuta sa aduceti atitudini pozitive si solutii problemelor si provocarilor din viata. Veti invata cum sa coborati din minte in inima si sa va conectati la inocenta, iubirea neconditionata si intelepciunea care salasluiesc in aceasta. Acest curs-workshop reprezinta o oportunitate de a experimenta mai multa iubire de sine, incredere si bucurie de viata, folosind puterea de vindecare a inimii.  Aceasta permite intrarea intr-un spatiu in care invatam sa simtim, sa constientizam senzatiile din noi insine si sa apelam la inteligenta interioara profunda care doreste sa fie traita si experimentata.

Veti invata exercitii, metode si tehnici de terapie ce acceseaza, sustin si dezvolta energia inimii. Va veti insusi metode prin care sa faceti fata situatiilor dificile si provocatoare, neasteptate din viata, cum ar fi diverse boli, decesul unei persoane dragi sau vindecarea unor relatii, avand o atitudine pozitiva si o intelegere mai profunda, plina de intelepciune, a modificarilor pe care viata le poate aduce. Prin diverse meditatii de vindecare, va veti imbunatatiti comunicarea de la inima la inima, atingand astfel armonia interioara.

Cursul-workshop va avea urmatoarele subiecte teoretice si practice:

– De ce este importanta inima in vindecare

– Legatura dintre inima si Reiki

– Exercitii ce constientizeaza, dezvolta si sustin energia inimii

– Cum sa vorbim cu inima

– Cum sa ascultam cerintele inimii

– Cum dezvoltam Lumina din Inima – 2 metode

– Cum meditam pentru a avea o inima bucuroasa

– Cum putem vindeca relatiile

– Cum folosim energia inimii in caz de manie, depresie sau frustrare

– Ce facem cand avem un soc sau o suparare emotionala

– Cum putem atinge Pacea interioara

EXISTA MAI MULTE INIMI

Inima ca Organ – Pompa

Aceasta are rolul de a vehicula sangele prin corp. Sangele contine aproximativ 30 din substanta Noesica – din Suflet. Deci Inima-Organ vehiculeaza si Sufletul nostru. Inima are un mini-creier propriu – un numar de neuroni, aflati in torace si care reprezinta tabloul de comanda al ritmului cardiac. Ca orice creier, creierul Inimii este influentat de EMOTII, aceasta este cauza pentru care simtim emotiile prima data in inima prin somatizari: modificari ale pulsului, intepaturi, dureri. Problema este ca creierul nu are partea de gandire rationala, nu are filtre si preia emotiile asa cum vin, nefiltrate.

O alta inima, eterica, este Inima Sacra, care este situata mai jos, sub Inima-Organ. Aflam de existenta Inimii Sacre atunci cand spunem “Imi simt inima in stomac”. O alta inima eterica este Inima Inaltata. Este situata deasupra, la inceputul scobiturii gatului. O cunoastem foarte bine, atunci cand se acceseaza spunem: “Imi sta inima, imi simt inima in gat”. Aceste doua Inimi Eterice reprezinta niste Relee prin care Inima-Organ contacteaza Rezonante inalte, speciale. Ele flancheaza sus si jos o zona energetica in interiorul toracelui, ca o Aura a Inimii-Organ si pe care o numim Inima Spirituala. Cunoastem Inima Spirituala atunci cand, in urma unor emotii diafane, spunem: “Imi creste inima”, “Mi se deschide inima”, “Imi simt inima plina”.

Exista un PUNCT in interiorul Inimii Spirituale, fizic in interiorul toracelui. Este un PUNCT special, individual fiecarei persoane, ca o amprenta, prin care Mintea ia contact cu Inima Spirituala. In clipa in care Mintea rationala, Gandul, se focalizeaza pe acest PUNCT, se obtine instantaneu Linistirea Mintii rationale si a Mintii Emotionale. Dispar ca printr-o magie: suparari, resentimente, blocaje emotionale, manie, panica, furie, socuri emotionale, frustrare, trac, anxietate, disperare, depresie.

Tema principala a Cursului Vindecarea Inimii reprezinta determinarea acestui Punct de catre fiecare dintre noi. Este un fel de PUNCT “G” al Inimii Spirituale. Ori de cate ori mergem cu Mintea, cu atentia noastra in acest punct – adica MA GANDESC la el, stiindu-i perfect pozitia in interiorul toracelui, ne facem un veritabil autotratament emotional, dobandind mult ravnita LINISTE SUFLETEASCA. Mai mult, pe toata durata in care Mintea sta in Inima, starea ALFA – uneori aproape TETA a Creierului, permite Sistemului Nervos Autonom Parasimpatic sa porneasca procesul de vindecare celulara, sistemul imunitar si mecanismele de Regenerare celulara lucrand din plin.

Dragii mei, noi nu ar trebui sa fim bolnavi. Ar trebui sa traim mult, activ si eventual sa murim de plictiseala. Echipamentele de autovindecare si de Regenerare permanenta aflate din Proiect Divin in dotarea fiecaruia, isi fac “Fisa postului” in mod automat, cu conditia sa nu le blocam prin Emotiile noastre toxice. Insa, fiind o specie gregara, depinzand material, emotional si spiritual unii de altii, suntem de multe ori obsedati de Relatii. Obsesia este toxica si atunci si Relatiile pe care le atragem devin TOXICE.

Noi suntem o specie bizara – nu suntem capabili sa traim emotii in afara relatiilor noastre, cu partenerul, cu tata, mama, copiii si, foarte interesant, cu job-ul si cu Autoritatile. Nota bene: Uneori, din cand in cand si cu Dumnezeu. Deci, putem conchide, Relatiile noastre ne imbolnavesc sau ne vindeca. Relatiile toxice produc Emotii toxice, care se fixeaza pe organele noastre si le imbolnavesc. Unde mai pui ca pot declansa prin fenomenul de rezonanta un Program Karmic de boala, o maladie Karmica, si atunci situatia poate deveni intradevar grava.

Sa revenim la minunatul scop al cursului: Determinarea personala a Punctului special din Inima Spirituala – din zona toracelui. Odata fixat acest Punct – Poarta de intrare a Mintii in Inima, avem la dispozitie cea mai fascinanta metoda/tehnica de Eliberare Emotionala. Nu trebuie sa-mi fac o lista cu problemele mele emotionale, nu trebuie nici sa ma supun unor suplicii introspective de retraire a traumelor emotionale. Ma focalizez cu Gandul (ma gandesc, e simplu) pe acest Punct si stau zilnic DOAR 5 minute, stau si respir intr-un mod special. Sentimentele negative nu doar ca dispar, se evapora, dar, la revenirea din mica noastra meditatie, constat ca sunt bucuros fara niciun motiv, deci, se produce o adevarata Alchimie Sufleteasca.

Dar oare cum si cat de dificila este determinarea acestui Punct miraculor dar personal? Exista o metoda, o cale imuabila. Nu este vorba de Initieri Hermetice, nici de Hiperrevelatii, ci pur si simplu de Antrenament, de practica. Astfel invatam si exersam, pana “ne ies” niste tehnici pregatitoare. Iata care sunt:

1.Alchimia emotionala, in care stau cu o palma pe inima si cu cealalta pe plexul solar, timp de 10 – 15 minute;

2.Sustinand energia inimii, care are ca scop relaxarea blocajelor si tensiunilor din inima.

Respiratia este speciala, iar pozitiile palmelor sunt pe ochi si apoi pe inima. Exercitiul dureaza 10 minute si, practicandu-l, incep sa constientizez o zona delimitata din interiorul toracelui care se incalzeste mai puternic. Ma apropii astfel de telul cursului – determinarea Punctului special;

3.Ascultand si vorbind cu inima

a) Imi ascult inima simtind progresiv vibratia pulsului la inceput in palme si apoi, progresiv, la gat, fata, cap, plexul solar, pelvis, picioare, pana cand intregul corp vibreaza rezonant cu bataile inimii;

b) Vorbesc cu inima, ii pun intrebari la propriu si apoi astept sa-mi raspunda.

4.Lumina inimii. O inima vesela

Aici iarasi ne utilizam minunata noastra abilitate de a transmite energie prin palme, asezandu-le timp de 10 minute in 3 pozitii distincte pe zona toracelui. Fiind astfel pregatiti, practicam exercitiul final ce are drept scop determinarea cu acuitate a Punctului special din Inima Spirituala.

Vom mai practica apoi:

– Un exercitiu de echilibrare si compatibilizare cu grupul de colegi;

– O foarte veche tehnica tibetana de Alchimie Emotionala: Meditatia lui Atisha (misticul care a adus Buddismul in Tibet la inceputul mileniului II);

– Un excelent exercitiu de Vindecare relationala cu partenerul.

In final, va voi da doua “retete” de pozitii de palme pentru:

– Modificari ale dispozitiei;

– A face fata provocarilor din viata.

Comments are closed.